Wednesday, 02 April 2014 17:23

Представяне на вестник "Нова България" в посолството на Р България в Брюксел, Кралство Белгия

Written by 
Rate this item
(10 votes)

Вчера, 1-ви април, в Брюксел се проведе официално представяне на вестник „Нова България” – вестникът за българите и българското в Белгия, Нидерландия и Люксембург.

Събитието се проведе в сградата на Посолството на Република България в Кралство Белгия и Великото Херцогство Люксембург и бе посетено от много наши сънародници, предимно служители в Европейските институции и студенти, но също така и от представители на местния бизнес. След официалното представяне на брой първи се проведе дискусия относно живота на българите в чужбина и за желанието на сънародниците ни да споделят повече информация помежду си, както и да бъдат организирани повече събития в подкрепа на българското зад граница.

Основната цел пред вестник „Нова България” е да представя актуална, полезна и интересна информация за събития, хора и места, тясно свързани с живота на българите в чужбина, и да им придаде гласност сред възможно най-голям кръг наши сънародници. Месечното издание излиза в 16 пълноцветни страници и се разпространява в над 20 български обекта на територията на Бенелюкс. Издател е „За Българите” (www.zabulgarite.com).

Read 1229 times

© ZaBulgarite.com ǀ Сайт на всички българи в чужбина ǀ Всички права запазени

Login to post comments

ZaBULGARITE NEWS

OUR BULGARIA ABROAD

YOUR E-EDITION

   Belgium                    

   Germany         

   Cyprus

   EU

   Find Useful Information

   The Project 'ZaBulgarite'

   Become a Part of the Team

  Find a Material

  The Idea Behind E-Edition

  Publish Your Material