Wednesday, 19 February 2014 13:47

Балканска стипендия за постижения в журналистиката

Written by 
Rate this item
(4 votes)

Условия за кандидатстване, краен срок и каква е наградата

Опитни журналисти от следните страни - България, Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Македония, Румъния, Сърбия, Хърватия, Гърция и Черна гора могат да кандидатстват за седмото годишно издание на Балканската стипендия за отлични постижения в  областта на журналистиката.

Идеята на конкурса е всяка година чрез отворен конкурс да се избират 10 журналисти, които да получат финансиране и професионална подкрепа за провеждане на проучване и създаване на задълбочен репортаж по тема с регионална и европейска значимост. Тази година темата на конкурса е "Поколения".

Програма за отлични постижения в журналистиката е подкрепена от фондация "Ерсте" и фондациите "Отворено общество" в сътрудничество с Балканската мрежа за разследващи репортажи (BIRN).

Какво трябва да знаем за стипендия

Избраните кандидати ще получат стипендия в размер на 2000 евро и средства за пътуване и проучвания в размер до 2000 евро. Освен това ще имат възможност да вземат участие в семинари за професионално развитие и ще получат индивидуална подкрепа в процеса на проучване и написване на съответните репортажи.

Победителите, написали трите най-добри статии ще получат награди от 4000 евро, 3000 евро и 1000 евро. В допълнение към пари1мата награда, тези статии ще бъдат публикувани на английски и на всички балкански езици в значими регионални и международни медии.

Какво трябва да знаем ако искаме да кандидатстваме

В конкурса могат да вземат участие опитни журналисти от България, Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Македония, Румъния, Сърбия, Хърватия, Черна гора и Гърция.

Кандидатстването става, чрез заявление, което може да бъде намерено на интернет страницата на програмата.

Какъв е крайният срок

Краен срок за кандидатстване е 5 март 2014 г.

Допълнителна информация

Повече подробности можете да намерите на интернет страницата на Балканска стипендия за отлични постижения в журналистиката - http://fellowship.birn.eu.com/en/fellowship-programme/apply-now-for-2014-fellowship

Екипът на ZaBulgarire, желае успех на всички които ще кандидатстват!

Read 1386 times

© ZaBulgarite.com ǀ Сайт на всички българи в чужбина ǀ Всички права запазени

Login to post comments

ZaBULGARITE NEWS

OUR BULGARIA ABROAD

YOUR E-EDITION

   Belgium                    

   Germany         

   Cyprus

   EU

   Find Useful Information

   The Project 'ZaBulgarite'

   Become a Part of the Team

  Find a Material

  The Idea Behind E-Edition

  Publish Your Material