Sunday, 01 September 2013 11:34

Горещ телефон за българи, изпаднали в беда в чужбина

Written by 
Rate this item
(2 votes)

МВнР въвежда от днес открита телефонна линия за оказване на съдействие на български граждани, изпаднали в беда при кризи и бедствия в чужбина

От днес – 1 септември – Министерството на външните работи въвежда открита телефонна линия за съдействие на български граждани, изпаднали в тежка ситуация в чужбина при бедствия и кризи.

Телефонните номера на Ситуационния център към МВнР са следните:

02 948 30 08;

02 971 28 44;

02 870 41 57;

На тях ще се приемат сигнали и молби денонощно.

Към тях функционира още електронна поща на адрес This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . Съдействие ще бъде оказвано и както досега от дипломатическите и консулските представителства на Р България.

От ZaBulgarite.com напомняме още, че български граждани могат да търсят съдействие от дипломатически представителства на държави-членски на ЕС извън територията на Съюза при положение, че в съответната държава няма българска дипломатическа служба.

Според сайта на МВнР с въвеждането на 24-часовата открита телефонна линия за съдействие на бедстващи граждани в Ситуационния център на МВнР се цели непрекъснатост на процеса на оказване съдействие, бързина, ефективност  и спешно реагиране при възникване на мащабни кризи с български граждани  в чужбина.

Самото времето ще покаже колко активно ще бъдат използвани тези телефони и по-важното какъв ще бъде ефектът от оказваното съдействие. И най-важното – да се надяваме, че все пак няма да има изобщо нужда от съдействие на български граждани, изпаднали в бедствие или в криза! /www.ZaBulgarite.com/

Read 1537 times

© ZaBulgarite.com ǀ Сайт на всички българи в чужбина ǀ Всички права запазени

Login to post comments

ZaBULGARITE NEWS

OUR BULGARIA ABROAD

YOUR E-EDITION

   Belgium                    

   Germany         

   Cyprus

   EU

   Find Useful Information

   The Project 'ZaBulgarite'

   Become a Part of the Team

  Find a Material

  The Idea Behind E-Edition

  Publish Your Material