Sunday, 23 June 2013 13:30

Протестите в България и неизбежните манипулации

Written by 
Rate this item
(9 votes)

Предоставят ли медиите нарочно грешна информация за броя на протестиращите

Вчера по новините масово се говореше, че протестиращите вече са намалели в сравнение с предишните дни и че явно хората или са се отказали да протестират, или искат да  се отдадат на почивка през почивните дни. И това много ме учуди, знаейки колко много познати не са доволни и продължават да ходят на протестите и то не само в България, но и в чужбина. Аз бях останала с впечатлението, че  все повече и повече хора се присъединяват към вълната от недоволство. Но медиите твърдяха обратното.

И тогава се замислих – дали медиите наистина предоставят актуална информация, дали това, което показват по телевизията, е вярно или е пореден опит за манипулация на общественото мнение и нагласа?

В социалните мрежи се разпространяват снимки на протестите от вчера, на които по никакъв начин не личи, че борят на хората е намалял – напротив. Според присъстващи на вчерашните протести в София е имало около 40 000 човека, излезли  на улиците, за да изразят недоволство от сегашното управление на страната.

Дали медиите имат за цел да обезверяват хората и по този начин да ги накарат да спрат с протестите? Дали и сегашното правителство има пръст в тази работа, използвайки  така добре познатите методи на криене на реалната информация?

Едно е сигурно - докато хората протестират, премиерът е на визита в Брюксел и май, май никак не се вълнува от протестите в България – все пак нали хората са „намалели“. Ще протестират, ще протестират  пък ще им омръзне и ще спрат. Изглежда такава е нагласата на управляващите, след като за оставка дори не се споменава.

Жалко е да се изкривява реалността и да се заблуждават хората, и ако медиите наистина крият реалността – тогава българинът трябва сериозно да се замисли – Докога?

И следващият път вместо да гледа по новините – колко са „намалели“ хората, то нека излезе на улиците и сам се убеди дали това е вярно или не.

Всеки има право да знае истината и всеки трябва да се бори за едно по-добро бъдеще. България силно се нуждае от промени и дано скоро се намери този, който ще ги осъществи.

Read 2329 times

© ZaBulgarite.com ǀ Сайт на всички българи в чужбина ǀ Всички права запазени

Login to post comments

ZaBULGARITE NEWS

OUR BULGARIA ABROAD

YOUR E-EDITION

   Belgium                    

   Germany         

   Cyprus

   EU

   Find Useful Information

   The Project 'ZaBulgarite'

   Become a Part of the Team

  Find a Material

  The Idea Behind E-Edition

  Publish Your Material