Wednesday, 19 June 2013 12:20

Протести, народно недоволство, нови разкрития и реакцията на парламента

Written by 
Rate this item
(12 votes)

Днес парламентът гласува

Днес Народното събрание отмени с голямо мнозинство решението за избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС. 128 народни представители гласуваха, като всички подкрепиха внесеното от Лютви Местан и Сергей Станишев предложение за отмяна на избора на Пеевски за шеф на ДАНС. Решението дойде, след като народът реагира бурно на неговия избор, като вълна от протести заля цяла България. Хората в чужбина също подкрепиха сънародниците си като протестираха срещу  абсурдното решение на парламента.

Депутати от БСП коментираха, че трябва да се извинят на хората за направеното предложение. Според тях има ясно послание,  че нещата в България са достигнали предела на гражданска чувствителност. Според депутата от БСП - Димчо Михалевски - „трябва да има парламент, но не на всяка цена. Следващият път, когато 42-рото Народно Събрание не отговори на обществените очаквания, трябва да е готово да си тръгне.“

Защо ли това „следващият път“ звучи като никога. Със сигурност не защото няма да има нови гафове и скандали. По-скоро защото правителството вече категорично заяви, че няма никакво намерение да подава оставка.

Не само това, но днес се разбра, че ДПС искат да оставят Делян Пеевски като депутат от групата им. Сякаш създадените до тук проблеми не стигат. В допълнение към многото гафове Делян Пеевски е получил и документ за достъп до най-високото ниво на класифицирана информация "Строго секретно" няколко дни преди той да бъде избран за председател на ДАНС и то естествено по експресна процедура. Тази информация бе потвърдена от председателят на Държавната агенция по сигурността на информацията (ДКСИ) Борис Димитров днес пред вестник "Сега". А ние се питаме как това е възможно и най-вече защо?

Няма как да не се зароди и още един въпрос – Не стават ли малко арогантни управляващите? Не случайно се заговори за "политическа наглост" напоследък. За съжаление от това губи само българският народ. Той продължава да протестира, но като че ли остава нечут!

Read 1500 times

© ZaBulgarite.com ǀ Сайт на всички българи в чужбина ǀ Всички права запазени

4 comments

 • Comment Link Милена Петрова Wednesday, 19 June 2013 15:09 posted by Милена Петрова

  За съжаление възможността нищо да не се случи е голяма. Политиците и на това се надяват, кротуват си и чакат ситуацията да се оталожи…за оставка или промени дори и н мислят

 • Comment Link Стефан Wednesday, 19 June 2013 14:50 posted by Стефан

  Мен няма да ме учуди, ако на фона на всичко случващо се, нищо не се случи.

 • Comment Link Ганка Коева Wednesday, 19 June 2013 14:09 posted by Ганка Коева

  Правят се на неразбиращи. И продължават да правят глупости. В България се говори, че Ахмед Доган със своя обръч от фирми стои зад всички тези неразумни назначения.

 • Comment Link Ганка Коева Wednesday, 19 June 2013 14:05 posted by Ганка Коева

  Правят се на неразбиращи. И продължават да правят глупости.

Login to post comments

ZaBULGARITE NEWS

OUR BULGARIA ABROAD

YOUR E-EDITION

   Belgium                    

   Germany         

   Cyprus

   EU

   Find Useful Information

   The Project 'ZaBulgarite'

   Become a Part of the Team

  Find a Material

  The Idea Behind E-Edition

  Publish Your Material