Monday, 22 April 2013 12:10

Днес е денят на Земята - подкрепа за един общ и уютен дом

Written by 
Rate this item
(7 votes)

Mеждународният ден на Земята (Earth Day) се смята за най-големия нерелигиозен празник в света, койот се отбелязва от над половин милиард души.

Всяка година Международната организация за Деня на Земята координира действията на партньори в различни държави насочени към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея. Основната цел е да се създаде широка гражданска подкрепа за устойчиви и ефективни екологични политики за развитие по целия свят.

За първи път празникът „Ден на Земята“ се отбелязва на 22 април 1970 г. в САЩ и Канада. Много хора участват в демонстрация и настояват политици, държавници и бизнесът да включат в своите приоритети опазването на околната среда. През 1990 г. празникът на планетата Земя е обявен за международен, като България се включва в отбелязването му едва през 1993 г. Основната цел е да се обединят хората на планетата в защита на околната среда и опазването на природата.

Днес честваме празник, който е не само голям и популярен, но може да се нарече наистина глобален. Опазването на природата и околната сред трябва да бъде в съзнанието на всеки човек.

В ерата на глобализацията, информационните технологии и бетона, кой не би искал да подиша чист въздух и да се порадва  на девствена природа!

Следващият път се замислете, дали ще замърсявате или ще се стремите към опазване на нашата природа!

Read 829 times

© ZaBulgarite.com ǀ Сайт на всички българи в чужбина ǀ Всички права запазени

1 comment

Login to post comments

ZaBULGARITE NEWS

OUR BULGARIA ABROAD

YOUR E-EDITION

   Belgium                    

   Germany         

   Cyprus

   EU

   Find Useful Information

   The Project 'ZaBulgarite'

   Become a Part of the Team

  Find a Material

  The Idea Behind E-Edition

  Publish Your Material