Tuesday, 26 November 2013 11:29

По-високи сметки за ток през 2014 г. в Германия

Written by 
Rate this item
(3 votes)

Вижте защо ще има увеличени и с колко ще се увеличат сметките

Много германски компании се очаква да увеличат цената на електричеството което предоставят  от януари 2014 година, като увеличението ще бъде около 3.3%, съобщи Reuters. Агенцията посочва като причина за увеличението, фактът че правителството планира да увеличи данъка, чрез който се стимулира възобновяемата енергия.

Увеличенията ще засегнат около 8 милиона домакинства в страната, а натискът върху политиците да намалят ценовия ефект на преминаването към зелената енергия не намалява.

Увеличаването на цените ще струва на едно домакинство около 38 евро допълнително всяка година. Според информацията т средната сметка за ток годишно в Германия е около 1200 евро, което според агенцията ще постави Германия на второ място в Европа след Дания по цена на електричеството.

Агенция Reuters съобщава, че цената на тока за домакинствата се увеличава заради рязкото увеличаване на субсидиите за производителите на възобновяема енергия, които се заплащат от потребителите. Данъците и таксите които се налагат от държавата са половината от сметките за ток и през последните десет години  размерите им са се утроили.

Доставчиците, включително градските компании във Франкфурт, Дрезден и Хановер, както и регионалните фирми като Enso в провинция Саксония са сред последните компании, които обявиха увеличаване на цените си.

Увеличение има явно навсякъде, не само в България, но с колко? И какво са 35 евро на година за немското домакинство, сравнение с увеличението на цените в България. Пък за доходите да не говорим. В Европа сме, ама не съвсем!

Read 2030 times

© ZaBulgarite.com ǀ Сайт на всички българи в чужбина ǀ Всички права запазени

Login to post comments

ZaBULGARITE NEWS

OUR BULGARIA ABROAD

YOUR E-EDITION

   Belgium                    

   Germany         

   Cyprus

   EU

   Find Useful Information

   The Project 'ZaBulgarite'

   Become a Part of the Team

  Find a Material

  The Idea Behind E-Edition

  Publish Your Material