Sunday, 27 October 2013 14:39

Стипендии за студенти от икономически специалности в Германия

Written by 
Rate this item
(5 votes)

Вижте какви са условията и какъв е срокът за кандидатстване

Немската служба за академичен обмен предоставя стипендии за студенти по икономика, които искат да завършат магистърска програма в избран от тях немски университет.

Срокът за подаване на документите за кандидатстване за стипендии е от 1 до 15 ноември 2013 г. Задължително условие за кандидатстване е много добро владеене на немски и/или английски език, както и подготовката на презентация относно професионалните и лични мотиви за плануваната академична година.

Размерът на стипендията, която може да бъде получена  е 750 евро на месец. Германската служба за академичен обмен поема и част от здравната застраховка и пътните разходи. Службата също предлага  еднократна годишна финансова помощ от 460 евро, както и  учебните такси на съответния университет, но  до 500 евро.

Важно е да знаем, че стипендията се дава за една година, но при добри резултати има възможност за удължаване на срока в който може да получим стипендия. Срокът на обучение за който се предоставя стипендия е 1 октомври 2014 г до 31 юли 2015 г.

Повече информация относно стипендиите, условията на кандидатстване и изискванията може да откриете на сайта на инициативата: http://cmfnd.org/programms/bg/germany/Reglament1.htm

Формулярът, който трябва да се попълни за да се запишете за участие, също може да бъде намерен на сайта.

Възползвайте се от възможността и успех на всички които ще кандидатстват!

Read 3376 times

© ZaBulgarite.com ǀ Сайт на всички българи в чужбина ǀ Всички права запазени

Login to post comments

ZaBULGARITE NEWS

OUR BULGARIA ABROAD

YOUR E-EDITION

   Belgium                    

   Germany         

   Cyprus

   EU

   Find Useful Information

   The Project 'ZaBulgarite'

   Become a Part of the Team

  Find a Material

  The Idea Behind E-Edition

  Publish Your Material