Tuesday, 09 July 2013 17:44

Искате ли стаж в Страсбург или Брюксел

Written by 
Rate this item
(2 votes)

Вижте какви са изискванията и условията за кандидатстване

Европейският омбудсман дава възможност за стажове два пъти годишно основно на студенти, които са завършили право. Стажовете се провеждат в два града – Страсбург (Франция) или Брюксел (Белгия) в зависимост от нуждите на съответната служба и започват всяка година на 1 септември и 1 януари.

Какъв точно е стажът

Стажовете обикновено траят само четири месеца, но има възможност да бъдат удължени най-много до 11 месеца.

Одобрените кандидати за стаж ще се занимават с анализи на жалби и разследвания по различни въпроси, свързани основно с работата на омбудсмана. Основната цел на програмата е да помогне на стажантите да придобият практически опит след завършване на висшето си образование и така да натрупат знания и стаж като прилагат наученото.

Финансовият аспект и заплащането ще се определят поотделно за всеки участник. Тези кандидати, които не разполагат с необходимите източници на финансова подкрепа и средства за три месеца, могат да получат и стипендия в размер от 25% от сумата на основната заплата на редовните служители в  Европейската институция.

Какви са изискванията

Всеки кандидат трябва да е граждани на една от държавите - членка на ЕС, и да са завършили висшето си образование със специалност право. Познанията както по френски така и по английски език, които са работните езици на европейския омбудсман, са задължителни за всички кандидати.

Как да кандидатстваме

Заявленията за участие в конкурса се подават на английски език, а крайният срок е 31 август 2013 г. за стажа, който ще започне от 1 януари 2014 г.

Къде да намерим допълнителна информация

Подробности за стажа, процедурите за кандидастване и допълнителна информация може да бъде намерена на страницата на европейския обмудсман.

Ако сте заинтересовани – кандидатствайте! Ще бъде полезно и интересно преживяване! Пък и  придобитият опит няма да е за пренебрегване.

Read 2141 times

© ZaBulgarite.com ǀ Сайт на всички българи в чужбина ǀ Всички права запазени

Login to post comments

ZaBULGARITE NEWS

OUR BULGARIA ABROAD

YOUR E-EDITION

   Belgium                    

   Germany         

   Cyprus

   EU

   Find Useful Information

   The Project 'ZaBulgarite'

   Become a Part of the Team

  Find a Material

  The Idea Behind E-Edition

  Publish Your Material