Monday, 08 July 2013 13:19

Фондация "Отворено общество" отново предлага стипендии

Written by 
Rate this item
(4 votes)

Стипендии, изисквания, краен срок и какво трябва да знаем

Стипендиантската програма на фондация "Отворено общество"съществува от 2008 г. и има за цел да подкрепя и финансира разработки които са насочени към иновативни и нетрадиционни подходи към предизвикателствата в обществото.

Размер на стипендиите 

Стипендиите варират, но са в размер от 80 000 или 100 000 долара в зависимост от професионалния опит, стажа, доходите и други фактори които се вземат под внимание. Бюджетът предоставен за даден проект може да включва и разноски около пътя, такси за участие в конференции и други мероприятия. 

Изисквания за кандидатстване и какво трябва да знаем 

Подготвеният проект може да е свързан с проблем, който не е бил признаван като такъв досга, да съдържа и обяснява нови политически идеи за справяне с познати на човечеството проблеми или да предлага нови стратегии за застъпничество. 

Проектите които кандидатстват за стипендия трябва да засягат най-малко две от областите които са в програмата на фондации "Отворено общество" - например човешки права, правителствена прозрачност, достъп до информация и правосъдие, насърчаване на гражданското общество и социалното включване. 

Стипендиантите могат да представят различни продукти чрез своите проекти което включва и публикации на книги, доклади или блогове, иновативни образователни проекти, или създаването на нови кампании или организации. Проектните идеи могат да се включат и в дейности като дискусии, конференции, политически дебати или други подобни мероприятия. 

Кандидатите не се ограничават само до хора живеещи в България – участниците може да са от цял свят, като единственото условие е да познават в дълбочина избраната от тях тема. 

Кандидатстването става онлайн на сайта на фондацията, а крайният срок е 1 август 2013 г.

Допълнителна информация

За повече информация и подробности около проекта и стиоендиите може да научите на интернет страницата на фондация "Отворено общество".

Всеки които има иновативни идеи, нека се включи.

Read 2197 times

© ZaBulgarite.com ǀ Сайт на всички българи в чужбина ǀ Всички права запазени

Login to post comments

ZaBULGARITE NEWS

OUR BULGARIA ABROAD

YOUR E-EDITION

   Belgium                    

   Germany         

   Cyprus

   EU

   Find Useful Information

   The Project 'ZaBulgarite'

   Become a Part of the Team

  Find a Material

  The Idea Behind E-Edition

  Publish Your Material