Monday, 09 September 2013 13:27

Как протече биреният фестивал в Брюксел – в разкази и снимки

Written by 
Rate this item
(6 votes)

Бира, пивоварни, туристи, забавление и още нещо

Отминалият уикенд предложи на жителите и гостите на белгийската столица солидна доза развлечение, с провеждането на своя бирен фестивал.

Както всички знаем /www.ZaBulgarite.com/ Белгия е известна не само с хубавия си шоколад и белгийската дантела, но и с множеството си бири. Въпреки, че повечето от тях имат доста специфичен вкус , като например бисквитена или бананова бира, и доста по-висок процент на алкохол - 8% - 10 % - от бирите, с които повечето от нас са свикнали, белгийските бири зарадваха много от посетителите на фестивала.

Участие на бирения фестивал взеха много белгийски пивоварни, както по-големи и известни, така и по-малки, но всички имаха нещо общо – много бира и добро настроение.

 

Посетителите на фестивала, трябваше да си купят предварително /www.ZaBulgarite.com/жетони за да могат да получават бира от шатрите и да платят 3 евро депозит за чаша. За съжаление опашките за тези жетони са винаги дълги и се изисква известна доза търпение, но пък за много хора чакането си заслужава.

 

Самият бирен фестивал протече под знака на много посетители, солидно количество бира от много на брои пивоварни, добро настроение и много туристи.

 

Интересен факт за /www.ZaBulgarite.com/фестивала е, че той е единственият бирен фестивал, който се провежда на място определено от Юнеско за световно наследство, а именно Гран Плас (Grand Place).

Специални за нашите читатели, които не са имали възможност да посетят фестивала, са и снимките. Надяваме се, че ви харесват. Опитахме се максимално да обхванем атмосферата.

А за всички които са имали възможност да посетят бирения фестивал в Брюксел - надяваме се, че сте се забавлявали и сте прекарали един хубав уикенд. /www.ZaBulgarite.com/

Read 1824 times

© ZaBulgarite.com ǀ Сайт на всички българи в чужбина ǀ Всички права запазени

Login to post comments

ZaBULGARITE NEWS

OUR BULGARIA ABROAD

YOUR E-EDITION

   Belgium                    

   Germany         

   Cyprus

   EU

   Find Useful Information

   The Project 'ZaBulgarite'

   Become a Part of the Team

  Find a Material

  The Idea Behind E-Edition

  Publish Your Material